Proiectul este pentru toti iubitorii de muzică de toate vârstele, care caută experiențe culturale variate prin genurile muzicale care variază de la pop la rock, de la muzică electronică la muzică lăutărească, dar și muzică clasică sau jazz/blues, Hip Hop sau Afro.
Activitățile principale ale proiectului constau în organizarea a 25 de concerte, 32 de nume importante in scena muzicala în două săli de concerte diferite, Kruhnen Musik Halle și Rockstadt Musik Halle, timp de 13 zile, cu un program care variază zilnic și include 13 genuri muzicale diferite. Astfel, publicul va avea oportunitatea de a experimenta și descoperi diverse stiluri muzicale.
Bucovina este o formatie de folk metal traditional din Romania.
Formatia s-a infiintat in 2000, avandu-i in componenta pe Crivat si pe fostul basist Harbard. La scurt timp, bateristul initial a fost inlocuit de Mishu, care de atunci a devenit un membru
permanent al formatiei.
Dupa ce Harbard a parasit trupa, Bucovina a intrat intr-o perioada de pauza, generata si de
implicarea lui Crivat si Mishu intr-un nou proiect deathgrind intitulat Vena Cava.
In 2005, Bucovina se intoarce pe scena metal si este intampinata cu entuziasm de fanii genurilor folk, viking si pagan metalului, si nu numai. La bass il gasim pe brazilianul Paolo Cito, care s-a mutat in Romania.
Acesta decide insa din pacate sa paraseasca trupa, si sa se stabileasca in Suedia. Primul album Bucovina este deja compus, alaturi de Paolo Cito. Actualul basist este Becks (Tudor pe numele sau adevarat), un instrumentist tanar si talentat.
Albumul apare in vara lui 2006, "Ceasul Aducerii-aminte", la casa de discuri Lupii Daciei. Pana in prezent, alaturi de colegii lor de la Negura Bunget, Bucovian este una dintre putinele
formatii care exploateaza si exploreaza folclorul romanesc, precum si valorile dacice.
Albumul de debut a fost bine receptat de catre public, formatia lucrand in prezent la un al
doilea album, despre care declara ca este mai bine ancorat in muzica folk traditionala, avand si un concept teoretic si muzical mai puternic.
Unul dintre cele mai memorabile concerte sustinute de Bucovina a avut loc la festivalul Rock N Iasi Indoor 2007, in noimebrie 2007, in deschiderea formatiilor Arkona si Moonsorrow.
Stil: folk metal
Componenta:
Crivat - chitara, voce
Luparul - chitara, voce
Mishu - baterie
Becks – bass
Exuviath înseamnă Mircea, Catalin, Andrei, Alex, și Bobo. Iar ordinea enumerării nu este întâmplătoare.
Mircea si Catalin sunt mezii formației, cei care au completat trupa in anul 2020 și care au adus acel je ne se quoi pe care ”bătrânii” trupei îl căutau. Ei sunt imaginea rock-starului anilor 90, adusă în contemporaneitate. Tinerii chitaristi de care scena metalifera românească are nevoie.
Următorul în ”ordinea numerelor de pe tricou” este Andrei, vocea trupei. Andrei s-a alăturat trupei în 2019, după lungi căutări ale unei voci ........ El a venit cu experiența dobândită în undergroundul românesc, alături de Spinecrusher și Violesson și este un adevărat front man ce reușește întotdeauna să miște publicul.
Mai facem un pas în spate, in anul 2018, când doi foști prieteni din adolescență se reîntâlnesc, total întâmplător, într-un club de blues și hotărăsc să cânte din nou împreună. Este momentul Alex, un muzician desăvârșit, cel pentru care gamele si octavele nu au niciun secret. Alex reprezintă pentru Exuviath atât ”urechea” cât și ”vocea” rațiunii. A debutat in anii 90 cu formatia Hovercraft, unii își vor aduce aminte cu plăcere de sonoritățile Doom/Death ale vremii. Întreruperea activității Hovercraft a însemnat și o pauza de peste 20 de ani pentru Alex. Tânărul de atunci s-a metamorfozat, peste ani, în basistul de azi, ce e mai mult decât parte a secției ritmice. El este cel ce CÂNTĂ la bas și o face într-un mod memorabil.
Dacă până acum am răspuns la întrebările cine și de când, odată cu Dragoș -aka Bobo- vom lămuri și de ce. Pentru că Exuviath a fost în sufletul lui since forever. Doar că declick-ul s-a produs când s-a așezat în fața tobelor. Momentul fusese însă pregătit de mult prin punerea bazelor Hovercraft, prin sutele de concerte la care a participat- mai mari sau mai mici, la cele mai mari trupe sau la iluștri necunoscuți, cu miile de ore de ascultat tot ce se putea asculta, cu averile cheltuite pe casete, CD-uri , vinyluri, cu zecile de ore de repetiții singur cu tobele lui, în garaj sau la sală cu băieții. Exuviath este omagiul adus metal-rock-ului , fără de care astăzi nu am fi fost ce suntem. Este metafora autodescoperirii și a maturizării prin muzică.
Exuviath a debutat pe scena, in Martie 2022 in Clubul Fabrica din Bucuresti alturi de doua nume mari ale scenei underground romanesti, Macchiavellian God si Dark Fusion.
Succesul inregistrat la acest concert ne-a facut sa privim cu alti ochi potentiala cariera a acestei trupe , asa ca ne-am pus serios pe treaba si am continuat o serie de concerte in Bucuresti si in tara, totul culminand cu concertul de lansare a albumului de debut, "Contra Mundum, in Clubul Quantic din Bucuresti din 7 Mai 2023 avand in deschidere trupe locale dar si straine : Drive your life din Bulgaria si Ildaruni din Armenia alaturi de Saddayah si Punisher din Romania.
Trupa a participat la festivaluri precum : Metal Bunker, Constelatii Rock sau Black Sea Fest si a impartit scena cu nume precum Violentor, Turbocharged, Nadimac, Groza, Akral Necrosis, Din Umbra si chiar Pero Deformero
In prezent lucram la piese pentru albumul cu numarul 2, care va fi lansat anul viitor, tot in luna Mai.
Vă așteptăm!
Info
16+
Accesul minorilor sub 16 ani este STRICT INTERZIS!
Ne rezervăm dreptul de a refuza accesul oricărei persoane care nu se încadrează în regulile de de acces de la data spectacolului iar contravaloarea biletului de spectacol nu se va returna.
Prin achiziționarea biletului la eveniment, cumpărătorul a luat la cunoștință condițiile de acces.
În cadrul acestui eveniment se vor face fotografii, se va filma și se vor face înregistrari audio care pot conține vocea și imaginea voastră. Participarea la acest eveniment reprezintă acordul tău implicit pentru a folosi materialele foto/video/audio pe plaformele de social media proprii și ale partenerilor noștri