Evenimentul propus este realizat in scopul reuniunii artistilor de muzica pop clasic si pop etno din Basasarbia – Chisinau, prin intermediul Trupei AKORD pe aceeasi scena fiind invitati artisti din Romania si Albania.
Trupa AKORD din Chisinau, va concerta pe scena Salii “Reduta” din Brasov prima oara, intr un proiect special conceput , astfel incat muzica acestora sa fie auzita pe teritoriul tarii noastre, mai ales ca sunt in atentia iubitorilor de muzica, sunt pe val si sunt asteptati si de catre publicul din Romania, fiind creata de a lungul timpului o permanenta legatura cu romanii- fratii de peste Prut, prin muzica si istorie.
Se va alatura in calitate de invitat, soprana albaneza Arlinda Morava precum si invitati surpriza din Romania, astfel ecoul acestui spectacol va fi auzit in cele trei tari cu radacini de a lungul istoriei noastre comune.
TRUPA AKORD este cea mai solicitată trupă pop din Chișinău și cea mai difuzată la Radio și TV din Republica Moldova. Clipurile pieselor formatiei AKORD adună zeci de milioane de vizualizări în YouTube, AKORD fiind o trupă trendsetter, care lanseaza hit după hit.
Formată din Igor Sîrbu și Eduard Malareu, artiști carismatici și talentați, au o agendă plină cu concerte atât acasă cât și în UE, Anglia, SUA, Canada etc. Palmaresul Trupei numără peste 50 de hituri proprii, cca 30 de clipuri oficiale, filmate cu Roman Burlaca și Frații Spoială, peste 6 albume digitale și CD-uri, precum și numeroare concerte solo susținute în cele mai prestigioase săli din Moldova și Romania.
Muzicienii din trupa AKORD nu prefera succesul ușor, ci sunt devotați puplicului de calitate, piesele lor fiind melodioase, cu mesaj profund, destinate sufletelor selecte.
ARLINDA MORAVA este o talentată soprană de origine albaneză, atașat cultural la Ambasada Albaniei în România și unul dintre cei 12 copii botezați de Maica Tereza la Priștina, în urmă cu 30 de ani.
A venit în România în 1996, pe când avea doar 15 ani, iar țara natală era răvășită de războiul din Kosovo. În acea vreme, criza economică și cea militară au dus la o emigrație în masă a albanezilor. A ajuns cu avionul într-o țară în care regăsea legături istorice și culturale comune, dar și pe Ciprian Porumbescu, cel care a scris imnul de stat al Albaniei.
În toamna anului 2019, Arlinda a fost unul dintre cei 12 artiști internaționali invitați de Papa la Priștina, la cel mai mare concert umanitar din lume, dedicat beatificării Maicii Tereza. Un concert cu o semnificație deosebită, mai ales că Maica Tereza i-a fost nașă la botez, în 1991, când s-a deschis Biserica Sfântul Antonio din Tirana.
Astăzi, Arlinda este unul dintre cei mai apreciați artiști de pe scena lirică românească, un important mesager pentru Albania în România, dar și pentru România în Albania. Este o prezență constantă la evenimentele artistice și culturale organizate în cele două țări.
Din postura de atașat cultural la Ambasada Albaniei în România, Arlinda Morava a organizat atât evenimente culturale albaneze în România, dar și românești la Tirana, în încercarea de a aduce mai aproape România de Albania.
Va asteptam cu drag la spectacolul nostru!!!!!