Vino să vibrezi cum bate inima lăutariei, cu: Ionică Minune; Carmen Chindriș și Taraful Rutenilor; Marian Mexicanu; Diana Matei & Taraful Cleante ; Ionel Tudorache; Orchestra Națională Valahia - solist Lavinia Goste, dirijor Marius Zorilă - ; Beni Sârbu Artist Band; Mugurel de la Paris ; Mieluță Bibescu & Gipsy Jazz Band; Costeluș de la Buzău; Mihaela Staicu; Samuel Zlatariu; Cristi Nucă…
Inițiat cu ocazia zilei Maestrului Ionică și sărbatorindu-l, iată, din nou pentru voi, Cântarea României: cel mai mare festival de lăutarie din țară, pe 22 februarie la Sala Palatului București, începand cu ora 19. (Accesul în sală se face de la 18.30 doar până la 19.15 și la pauză).
Cine Cântă România azi, cu adevărat?
Muzica lăutarilor! Ea face parte integrantă din esența, cultura naţională.
Și dacă viaţa a fost suportabilă în ultimele secole în România se datorează şi lăutarilor care, cu suflet, curiozitate, cu haz și romantism au încurajat spiritul boem să rămână viu.
Vino dacă îți place muzica autentică, fuziunile lor, virtuozitatea, improvizația…
În dorința de a revigora arta lăutărească, am dedicat o parte a festivalului tinerelor talente, să ducă mai departe tradiția lăutăriei (este cu o zi inainte, iar biletele se vând separat).
Mereu atenţi la dorinţele celor ce ascultă, lăutarii rămân azi păstrătorii unor vechi tradiţii româneşti.
Lăutaria este o punte între trecut și prezent, apanaj al oricărei petreceri pe aceste meleaguri, o competiție infinită a artistului cu el însuși.
Cântarea României cânta România. Cântă, lăutare!