De data asta, Lia vine la Scena cu chef de cântat... alături de voi!
De la piesele ei proprii la reinterpretări ale unor artiști queer și melodii country care încălzesc suflete, seara promite să fie una plină de emoție și bucurie.
Spre final, i se va alătura Doraye, eleva sa, care își face debutul pe scenă. Un moment special, dedicat curajului de a cânta împreună și de a urma visele, indiferent de vârstă.
Hai să fim parte din această seară magică! ?
________________
Lia Burg și-a început parcursul artistic în 2011, când a descoperit bucuria busking-ului pe străzile Timișoarei, dar și în orașe precum Londra, Segovia și Praga.
În 2019, a atras atenția publicului larg prin participarea la emisiunea Vocea României, unde, sub îndrumarea Irinei Rimes, a oferit prestații pline de șarm și sensibilitate.
Dincolo de aparițiile televizate, Lia este o prezență activă pe platformele online, împărtășind momente din parcursul său ca muzician și artist.
Prin intermediul artei sale, îi încurajează pe tinerii creativi să-și urmeze pasiunile și să își exprime autenticitatea, ea împărtășind pasiunea pentru muzică și prin cursuri de instrumente muzicale și sesiuni de coaching vocal.
Începând cu 2020, pandemia a forțat-o să găsească noi forme de exprimare artistică, iar Lia a început să compună piese proprii. Melodiile sale sunt intime, ca niște pagini de jurnal, explorând teme profunde precum relațiile toxice, traumele generaționale, queerness-ul și coming out-ul. Pentru ea, compunerea muzicii a devenit o formă de terapie, un mod de a procesa viața și emoțiile.
În aprilie 2024, Lia a susținut un concert pre-Camino în Timișoara, unde a combinat muzica live cu storytelling-ul, împărtășindu-și experiența legată de Camino de Santiago și strângând fonduri pentru parcurgerea celor 900 km pe jos, în nordul Spaniei, până la Santiago de Compostela.
Implicată activ în comunitatea queer din vestul țării, Lia Burg a participat la proiecte queer, a facilitat ateliere de storytelling și a fost o voce importantă pentru incluziune.
În prezent, muzica ei reflectă dorința de a sparge prejudecățile și de a construi punți între comunități, explorând cum arta poate fi un liant universal.