Numărul de bilete este limitat. Biletele sunt exclusiv digitale.
Numărul maxim de bilete care poate fi achiziționat de către o persoană este de 2. În cazul în care achiziționați bilete și nu mai puteți ajunge, vă rugăm să trimiteți un mail către [email protected], pentru a oferi posibilitatea altor persoane să participe la eveniment.
Stagiunea 2020 a Nocturnelor de Poezie se va desfășura pe durata a 6 săptămâni (în zilele de vineri și sâmbătă), între 31 iulie și 5 septembrie, într-un format special adaptat la contextul crizei globale cu care ne confruntăm. Vor avea astfel loc 12 nocturne, la care vor fi invitați 19 poeți, 6 DJs și 4 coregrafi și dansatori. Nocturnele se vor desfășura în condiții de distanțare fizică și siguranță sanitară, pe terasa blocului Magheru One și la Mercato Kultur. Temele pe care le propune publicului iubitor de poezie ediția din 2020 a Nocturnelor se doresc a fi un răspuns la singurătatea, suferința și incertitudinile generate de contextul pandemiei COVID-19: eliberarea de frică, fericirea, iubirea, mișcarea și nemișcarea, emoția și suferința corpului uman, introspecția ca formă de vindecare a sufletului și cultura ca insulă a rezistenței.
Ediția din acest an a Nocturnelor de Poezie Contemporană aduce în fața publicului cea mai numeroasă selecție de scriitori și poeți consacrați, lecturi în premieră din volume nepublicate și dialoguri între poeți moderate de Răzvan Țupa. Cei nouăsprezece scriitori care care vor fi prezenți la Nocturnele din acest an sunt: Florin Iaru, Radu Nițescu, Mina Decu, Răzvan Andrei, Gelu Diaconu, Dan Coman, Mitoș Micleușanu, Claudiu Komartin, Ștefan Manasia, Teona Galgoțiu, Ionel Ciupureanu, Răzvan Țupa, Teodor Dună, Simona Popescu, Mihok Tamas, Andrei Dosa, Sorin Gherguț, Adela Greceanu și Anastasia Gavrilovici.
Nocturnele de Poezie 2020 sunt o reflectare a ideii centrale a proiectului District 40 - „con|viețuirea într-o stare de spirit”, desfășurate într-un context unic - lectură sub cerul liber, noaptea, pe un acoperiș suspendat deasupra orașului sau într-o grădină izolată din mijlocul Bucureștiului – și răspund nevoii noastre de întâlnire și de a fi împreună, lucruri pe care pandemia le-a făcut imposibile, și pe care depinde numai de noi să le reinventăm acum într-o nouă stare de spirit. O stare de spirit dominată de fragilitate și vulnerabilitate, în care a fi fericit dacă ești sănătos ține de trecut, de îndată ce înțelegem că nu putem fi sănătoși dacă nu suntem fericiți.
ARCEN este un ONG care a deschis și întreține zi de zi un dialog istoric pe tema viețuirii urbane de calitate. Direcțiile ARCEN de dialog și acțiune sunt: valorificare, revitalizare și activare prin cultură, memorie și patrimoniu, educație urbană, interconectare comunitară, implicare civică, legislație și intervenție.
Regulamentul de acces și normele de desfășurare ale evenimentului în contextul COVID-19 pe care le vom respecta pentru siguranța sanitară, pot fi consultate aici: https://www.arcen.info/regulament-de-conduita/
Proiect cultural co-finanțat de: Administrația Fondului Cultural Național - AFCN.
Parteneri: Magheru One, Mercato Kultur, OMA VISION, Oriel Beer, Urban Monkey, Niro Investment Group.
Vizualul ediției a 6-a: Mura
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.