Considerat primul muzician liber-profesionist, Ludwig van Beethoven a fost un compozitor de geniu și un pianist desăvârșit, reușind să cânte la pian cu doar două degete și să interpreteze lucrări extrem de dificile. La doar 28 de ani, Beethoven s-a lovit de una dintre cele mai mari piedici pentru un muzician: pierderea auzului. După multe încercări de a găsi o cale de a-și recupera auzul, acesta și-a înfrânt toate fricile și a spus: „Ceea ce nu pot auzi cu urechea inima mea va trebui să ghicească. Vreau să cânt, să cânt pentru toți.” A reușit astfel să compună opere nemuritoare, ale căror sunete străbat lumea și acum, de la un capăt la altul.
După succesul primului concert dedicat celor mai mici spectatori ai Filarmonicii, din luna ianuarie, reluăm această inițiativă educativă, la cererea publicului, și vă așteptăm vineri, 12 aprilie, cu una dintre cele mai optimiste, plăcute și ușor de înțeles simfonii ale lui Beethoven.
„Studiile arată că bebelușii apreciază cel mai mult muzica clasică! Într-un studiu realizat de compania Sony, s-a dovedit că bebelușii reacționează cel mai bine la muzica lui Beethoven și nu la muzica pentru copii care e difuzată de obicei la radio. Potrivit doctorulul Shinichi Suzuki, copiilor de cinci luni le place deja concertul lui Vivaldi, iar un nou-născut care a ascultat zilnic, timp de câteva ore, Suita a 2-a de Bach, a început să se miște în ritmul muzicii trei luni mai târziu. Abilitatea bebelușilor de a percepe forme muzicale complexe este un miracol!” (Sursa: Masaru Ibuka - „După 3 ani este prea târziu”)