Se pare că anotimpurile au dispărut de ceva vreme de pe planeta noastră.
Doar bunicii mai povestesc cum că pe vremea lor ar fi fost patru anotimpuri.
Dar iată că un copil de 11 ani pe nume Matei a descoperit ceea ce oamenii de știință nu au reușit. Anotimpurile au fost furate și ascunse în pivniță de către un Căpcăun nemilos.
Sau pate că nu e vorba de un Căpcăun, ci de un anume vecin numit Păun. Și poate că acest vecin nu e chiar atât de căpcăun precum pare, poate e doar un om singur și trist.
Matei hotărăște să îi trimită o serie de scrisori căpcăunului din vecinătate, în ideea de a-l îmbuna și de a restitui oamenilor anotimpurile.
ANOTIMPURI
cu:
Bogdan Constantin
Claudiu Fălămaș
Andrada Grosu
Diana Cătănescu
Sabrina Bărbulescu
Sonia Leia
scenografia: Alexandra Budianu
scenariul & regia: Bogdan Sărătean
Cu participarea extraordinară a senioarelor Eugenia Neagoe și Elisabeta Tamaș de la Căminul pentru Persoane Vârstnice „Inocențiu M. Klein”
și a copiilor de la Centrul Educațional pentru Integrare Școlară și Prevenirea Abandonului Școlar din cadrul organizației Societatea pentru Copii și Părinți (SCOP)
Un spectacol BIS Teatru
RECOMANDARE DE VÂRSTĂ: 6+
Logistică eveniment: Bachir Banjak
Training actori invitați: Andreea Todincă & Alexandru Romescu
Producția face parte din proiectul „Scrisori pentru bunicii noștriˮ, implementat de Asociația Culturală BIS din Sibiu, în parteneriat cu structuri din Timișoara (Direcția de Asistență Socială Timișoara, Muzeul Apei., Asociația Culturală Diogene) și din afara țării (Help Age International, filiala Republica Moldova).
La baza proiectului stă ideea corespondenței, prin intermediul scrisorilor scrise de mână, între copii proveniți din medii sociale vulnerabile și vârstnici singuri din județul Timiș și din Republica Moldova. Scenariul reunește fragmente din scrisorile acestora, iar pe scenă, alături de actori profesioniști, vor urca, o parte din copiii și bunicii implicați în proiect.
…..
Proiectul face parte din Programul cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat prin programul LoB2023+ derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii
Durata: 1h